Big Bron's Road to the Games

Vorige week hadden we een exclusief interview met onze atleet, Bronisław Olenkowicz, die voor de derde keer deelneemt aan de CrossFit Games in individuen.

Hij praat over zijn voorbereiding, zijn doelen en deelt enkele tips over hoe te beginnen met concurreren.

Hé, Bron. Allereerst, hoe ben je in CrossFit gekomen?

Ik heb als kind geen specifieke sport gedaan, maar ik heb mijn ouders veel geholpen op de boerderij. Het was veel fysiek werk, het was als een sterke man training. Daarom presteerde ik boven het gemiddelde. Ik deed bodybuilding, toen ik de CF -spellen zag. Ik dacht bij mezelf: "Verdomme, ik moet dit proberen". Ik deed de eerste training en ik stierf - maar dat vond ik gewoon geweldig.

Wat vind je het leukst aan CrossFit -wedstrijden?

De adrenaline, de toeschouwers, de emoties die de atleet heeft of creëert. Je kunt het niet kopen, je moet ervoor werken. Dit houdt me in het hoge regime van training.

Als je een CF -atleet bent en je bent bereid om naar de games te gaan, gaat het niet alleen om de training.

Wat is uw nummer één trainingsregel?

De belangrijkste regel die ik in mijn hoofd heb, is mijn lichaam respecteren.

Ik respecteer elk gevoel en pijn, en ik denk aan waarom Ze gebeuren.

Als je slim traint en niet altijd tot het uiterste duwt, is het gemakkelijker voor het lichaam om te herstellen en te verbeteren.

Aan het einde heb je maar één lichaam. Onthoud Dat je nog enkele jaren vooruit hebt, en je wilt fysiek actief zijn, dus je moet er zo lang mogelijk voor zorgen.

Je hebt je coach ver weg en moet alles zelf trainen. Hoe kun je jezelf elke dag pushen?

Ik denk niet dat het voor mij veel beter zou zijn om een ​​paar jongens op hetzelfde niveau te hebben, omdat we gewoon elke dag zouden racen. Ik denk dat het veel belangrijker is om de afstand, strategie te verbeteren dan om te racen. Als je een competitieve atleet wilt zijn, moet je pronken op het hoofdpodium van de competitie, niet in de training. Daarom vind ik het leuk dat ik mijn scores niet met anderen hoef te vergelijken.

Wat zijn uw thuisruns?

Alles werd van grond naar overhead opgetild, ongeacht de weg. Als ik gewoon op één plek sta en tillen - zou het cool moeten zijn. Ik voel me ook vrij zelfverzekerd over omgekeerde positie en schouderkracht.

Hoe zit het met gymnastiek?

Ik hou van vaardigheidstests en de raarste dingen in korte evenementen. Misschien omdat ik altijd op de bomen speelde als een jong kind. Toen ik CrossFit begon, was het gemakkelijk om alle gymnastische bewegingen te doen, zoals spier -ups en handstand lopen. Ik voel me als een all-round atleet.

De spellen staan ​​voor de deur. Waar concentreerden je je de afgelopen weken en maanden op?

We hebben de afgelopen maanden echt grote volumes gedaan. Na elke trainingssessie voelde ik me super moe. Alles wat ik deed op rustdagen sliep en eten. Het was echt stressvol voor mijn lichaam.

In de afgelopen weken ging het meer om het oefenen van liften en het doen van trainingen op basis van eerdere games. Ik probeerde te wennen aan wat er zou kunnen gebeuren bij de competitie.

De laatste week gaat alleen over eenvoudige en coole dingen, gewoon om mijn lichaam te verplaatsen en goed te herstellen. Het belangrijkste nu is om een ​​gezond lichaam en geest te hebben.

Heeft u een herstelprotocol voor de games?

Wat ik dagelijks oefen, zijn coole downs, koude blootstellingen, voedselinname en supplementen. Ik zal zeker in ijsbad vallen. Het is cruciaal om nu niets te veranderen.

Doelen voor de spellen?

Ik wil gewoon de beste prestatie tonen die ik nu kan. Ik heb geen idee hoe andere jongens presteren. Het lijkt misschien alsof we met elkaar racen op het concurrentieveld, maar ieder van ons doet zijn eigen ding, eigen strategie en eigen tempo. We willen gewoon de best mogelijke score doen die we kunnen en misschien racen voor de finish.

Het enige dat u kunt beheersen, zijn uw eigen prestaties.

Geen fouten, alleen het beste dat je kunt krijgen.

Wat zou je aanbevelen aan iemand die wil concurreren?

Beheers elke vaardigheid, elke beweging en vind de beste techniek. U moet efficiënt zijn in elke beweging.
Kijk daarna naar de statistieken die u moet moeten concurreren op een gewenste niveau. Neem gewoon de top 10 en werk voor deze cijfers. Je moet sterk genoeg zijn om tegen hen te concurreren. Het bouwen van kracht kost veel meer tijd dan het opbouwen van uw uithoudingsvermogen.
Je plaatst het beste als je de minste zwakke punten hebt. Je moet overal goed in zijn.
Krijg ervaring in concurreren, omdat de omgeving, de juryleden en hulpmiddelen anders zijn.

Stel doelen, maak een plan en werk je kont en heb dan wat plezier in de concurrentie.

En tot slot: wat vertel je jezelf voor de grote competitie?

"Wat je ook denkt, je hebt gelijk."

Als je denkt dat het mis zal gaan, heb je gelijk. Als je denkt dat je goed zult concurreren op de spellen, heb je ook gelijk. Je mentaliteit is het belangrijkste. Denk maar aan positieve en positieve dingen zullen gebeuren.

Geweldig laatste woord, bedankt Bron en veel succes bij de spellen!

We zullen dagelijkse updates delen over de prestaties van Bron op onze sociale kanalen! Volg ons 👉 hier

Probeer Bron's favoriet!